Wat we nu doen moet goed zijn voor later

MVO

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voortdurend een balans zoeken tussen onze bijdrage aan people (sociaal met mensen omgaan) planet (ons milieu beschermen) en profit (een nette winst maken).

Op het gebied van milieu is het beperken van de CO2 uitstoot de doorslaggevende afweging bij de aanschaf van ons materieel.

Onze vrachtauto’s hebben de zuinigste Euro 6 motoren. De rups- en wielkranen hebben superzuinige Tier 4 motoren. Onze kranen hebben het modernste Oilquick wisselsysteem voor de hulpstukken. Een wissel van hulpstukken die normaal gesproken al gauw 5 a 10 minuten kost is bij ons in seconden geregeld. Dat scheelt allemaal veel CO2 uitstoot.

Social Return

Wij zijn een bedrijf wat ook zonder verplichting aan Social Return doet. Dit betekent dat wij leerwerkplekken of werkervaringsplekken beschikbaar stellen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. “Anderen een kans geven noemen” we dat.

Lees meer… 

Jongeren laten zien dat zij de toekomst hebben

Tijdens projecten in woonwijken nodigen we graag klassen en leraren uit van omliggende scholen.

We vertellen wat we allemaal doen. We leggen uit hoe we nadenken over milieu en de omgeving. Waar het veilig kan laten we de leerlingen ook een handje helpen. Ze bouwen dan letterlijk mee aan hun eigen wijk. Eerst een beetje lacherig maar aan het eind van de dag zijn ze trots op het stukje weg wat ze zelf gemaakt hebben.   

Lees meer…

bosproject van willy met zijn vrienden

Van Mensvoort heeft als volledige compensatie voor de eigen CO2 uitstoot 18.000 bomen geadopteerd in Temboan, Sulawesi. Een project waarmee nieuwe levensvatbaarheid voor 3 naburige dorpen gecreëerd wordt. Willy is daar niet toevallig terecht gekomen…….

Lees meer…