Wij laten graag zien wat we kunnen

Van Mensvoort Veghel | Complement

Alles in eigen hand, onze kracht zit in de combinatie

Sloop en infra komen vaak gecombineerd voor. Soms ook samen met het verwijderen van asbest en grondsanering. Voor u als opdrachtgever is dat waarschijnlijk complex, maar wij zijn die combinaties gewend. Alle activiteiten die u in onderstaande voorbeelden ziet staan kunnen we gecombineerd uitvoeren. Met eigen mensen en eigen machines.

Wij gebruiken daar een woord voor wat hier en daar al als ouderwets wordt ervaren: “ontzorgen”. Wij vinden dat geen ouderwets woord. Er zijn opdrachtgevers die het heerlijk vinden: in de planfase samen overleggen en het dan verder aan de aannemer overlaten.

Wilt u weten hoe “ontzorgen” bij ons werkt? We leggen het graag aan u uit.

We laten het u liever zelf ervaren

Samen een project bezoeken is leuk en leerzaam. Dat geldt ook voor een projectlocatie waar u zelf aan de slag wilt. Vertel wat u wilt en laat u verbazen door 40 jaar kennis en knowhow.

duurzaam slopen

Bij de sloop van de Blauwe Kei in Veghel is ruim 98% van alle materialen hergebruikt. Zoals fietsenrekken, die door een seniorenvereniging zijn opgehaald. De containers staan zo geplaatst dat onze machinisten de grondstoffen in één beweging verwijderen en in de juiste container kunnen deponeren. "Scheiden aan de bron" noemen we dat.

 

duurzaam slopen 

Hier sloopten we wijkgebouw de Golfstroom in Veghel. We vertelden aan de omwonenden dat het puin als granulaat teruggebracht werd om als ondergrond voor deze speelplaats te dienen. Dat er nu kleinkinderen spelen op de herinneringen van opa en oma kwam bij sommige omwonenden best wel binnen. 

 

retail sloop

Een winkel heeft vaak van alles tegen het plafond aan zitten. Onze mensen hebben zoveel ervaring dat ze bij binnenkomst al zien waar de waarde zit. Iedereen heeft een eigen specialiteit en daarmee een eigen taak. Het is mooi te zien hoe onze mensen bij binnenkomst als vanzelf uitzwermen in de winkel omdat iedereen al weet wat er gebeuren moet.

 

retail sloop

In deze Jumbo waren nieuwe sleuven voor stroom en water nodig. Dat doen we ook. We hebben zelf materieel om te beton te boren en sleuven te frezen. Zodra de leidingen gelegd zijn maken we de sleuven weer dicht. Zo leveren we de winkel bezemschoon, gereed voor opbouw op.    

 

infra

Voor Inalfa in Venray hebben we de parkeerterreinen aangelegd. Een mooi project waar we door middel van "wadi's'' en slootjes ook het hemelwater beheer geregeld hebben. Bij elkaar 4935 m2 klinker bestrating en grondwerk en 1104 meter riolering.

 

infra

In Oss hebben we Park Zwanenberg bouwrijp gemaakt en ingericht. We hebben een combinatie van infiltratie voorziening, grondwerk, parkeerterreinen en bestratingen uitgevoerd. Onder deze wegen en parkeerterreinen hebben we met 674 kuub gebroken hardsteen een waterbergende Aquaflow fundering-laag aangelegd. 

 

recycling

Een nieuwe parkeerplaats bij het distributie centrum van de Jumbo in Veghel. Deze verwijderde trottoirbanden werden opnieuw gebruikt. Het criterium is 25 jaar. Zo lang moeten de materialen die in Infrawerken hergebruikt worden weer opnieuw mee kunnen. Gelukkig zijn onze opdrachtgevers net zo betrokken bij duurzaamheid als wij, samen beslissen we wat we hergebruiken.  

 

recycling

Soms is het slimmer om het werk naar ons toe te halen in plaats van op locatie te demonteren. Vanwege minder transportbewegingen scheelt dit een hoop CO2 uitstoot. Zo hebben we 4 silo's van Friesland Campina bij ons laten brengen en op de werf gedemonteerd. Al het materiaal is gerecycled. Dit waren flinke jongens van 4.80 bij 16 meter en zo'n 16 ton per stuk.