duurzaam slopen =

omgekeerd bouwen

Duurzaam slopen

Wij noemen slopen “omgekeerd bouwen” omdat we het laatste wat tijdens de bouw aangebracht is als eerste verwijderen. We werken van binnen naar buiten. Eerst worden de lampen, de vloerbedekking, de verwarming etc verwijderd. Dan de deuren, ramen, lambrisering, leidingen enzovoort. Zo gaan we door tot we als laatste de fundering verwijderen. Onze machinisten kunnen een slooppand “lezen”. Zij zien hoe het pand in elkaar zit en verwijderen alles zo, dat zo veel mogelijk waarde behouden blijft.

We hebben zelf handige 1,5 kuubs bakjes (zie de foto) op wieltjes laten maken waar onze mensen de verwijderde materialen in kunnen doen. Duurzaam zijn is ook zuinig op je personeel zijn. Eén enkele persoon kan zo’n bakje gemakkelijk verplaatsen en het bakje wordt buiten door een heftruck opgepikt en in de juiste container gekieperd.

Retail en sloop

Je zou het een aparte “tak van sport” kunnen noemen. Winkels leeghalen. We doen dit letterlijk al tientallen jaren. We halen een supermarkt in extreem korte tijd van binnen leeg zodat collega bedrijven de zaak een nieuwe “look” kunnen geven. 

Lees meer… 

duurzaam slopen

Bij de sloop van de Blauwe Kei in Veghel is ruim 98% van alle materialen hergebruikt. Zoals fietsenrekken, die door een seniorenvereniging zijn opgehaald. De containers staan zo geplaatst dat onze machinisten de grondstoffen in één beweging verwijderen en in de juiste container kunnen deponeren. "Scheiden aan de bron" noemen we dat.

 

duurzaam slopen 

Hier sloopten we wijkgebouw de Golfstroom in Veghel. We vertelden aan de omwonenden dat het puin als granulaat teruggebracht werd om als ondergrond voor deze speelplaats te dienen. Dat er nu kleinkinderen spelen op de herinneringen van opa en oma kwam bij sommige omwonenden best wel binnen.